Опасната игра за малко да вземе жертва

Опасна мода сред децата за малко не взе невинна жертва. Дете е загубило съзнание и излизала пяна от устата му след дишане на популярния райски газ. За щастие лекарите успели да го спасят, като по чудо.

Дете се натрови тежко с райски газ, лекарите едвам го спасиха

Момчето, заедно със свои връстници на Слънчев бряг е решило да пробват нещо ново за забавление. Те намерили и купили райски газ, който взели за вдишване. Малко след началото, детето изпаднало в тежко състояние, което накарало неговите приятели да потърсят помощ.

Бързата реакция на медиците, които се отзовали спасила детето.

Вдишването на райски газ е модерно сред подрастващите, особено по морето, където търсят силни преживявания и емоции. За съжаление децата са заблудени, че той е безобиден и могат да се забавляват с него, както и не са наясно с последствията.

Експерти твърдят, че вдишването на райски газ от деца може да ги направи зависими, да увреди психиката им и дори смърт.

Резултата от опиата трае до минута-два и става все по-популярен по време на партита, в нощни заведения и дискотеки.

Друг проблем е родителския контрол, както и липсата на информираност в самите родители за риска от употребата. Също така за разпространението му спомага и ниската цена, на която се продава.

Експерти призовават родителите и учителите да информират децата от потенциалните рискове и да ги запознаят с последствията.

Източник: lupa.bg