Михаил вече говори и е по-добре

Детето, което беше блъснато от кмета на Старосел Матея Гудев е по-добре и се възстановява, като до момента беше с опасност за живота. Екипът на детската хирургия в УМБАЛ Свети Георги – Пловдив са направили чудеса и са успели да спасят детето. Според ръководителя на екипа проф. Пенка Стефанова предстоят още много действия и пътят ще е дълъг.

Добрата новина: Блъснатото дете от кмета на Старосел е в съзнание

Преди няколко дни кметът блъсна детето в селото. То е пресичало заедно с дядо си, като заедно са изхвърляли боклука до контейнерите. Гудев заявил, че слънцето го е заслепило и не е видял детето, като дори е карал бавно, но за съжаление детето внезапно попаднало под колата.

Случилото се обединени цялото село, като всички се молиха малкият Михаил да се възстанови и се радват, че молитвите им били чути. Те също така застанаха и зад кмета, който се ползва с доверието им и твърдяха, че е отговорен и разумен човек, а инцидентът е бил неволен.

След инцидента полицията арестува кмета, като по-късно е освободен от ареста. По случая все още тече разследване и се очакват експертизи, за да се прецени дали и в какво да бъде обвинен шофьорът.

Тестът за алкохол е отрицателен, като се твърди, че е шофирал с не повече от 15 км/ч.

Източник: blitz.bg