Очакват се дори температурите да достигнат и до 40 градуса

Синоптиците предупреждават за сериозни температури през престоящите дни. Очаква се най-високите температури да бъдат достигнати в последния ден на седмицата. Високите температури ще обхванат почти цялата страна, като единствено изключение прави източна България и черноморския район.

Екстремни жеги обхващат страната през уикенда
Най-засегнати ще бъдат Северна България около Дунав и централните, южните и западни части на страната.

Предупреждават се хората с хронични заболявания и такива на възраст да избягват да излизат в най-горещите часове или да носят шапка и да приемат достатъчно течности.

Синоптиците информират, че жегата се очаква да продължи в началото на новата седмица и около сряда и четвъртък температурите ще започнат да спадат до приемливите 30-33 градуса, а дори има вероятност и малко преди уикенда да превали в някои райони.

Само преди няколко дни дойде информация, че зад океана обмислят въвеждане на извънредно положение заради климатичните явления и промени. САЩ изследват какви мерки да се наложат и как те ще повлияят на икономиката в и без това сложната международна обстановка.
В същото време голяма част от Европа беше засегната сериозно от високи температури, които взеха жертви и дори властите наложиха някои рестрикции.
А в Турция дори бяха отчетени рекордни температури от почти 50 градуса.

Източник: lupa.bg