Детето е седнало да шофира с над 1.42 промила алкохол

Нов случай на пиян водач, предизвикал катастрофа, но по-изненадващото е възрастта му – 13 години. Малолетният шофьор е взел ключовете за колата от родителите и направило и подкарало семейната кола. Малко след това не успяло да овладее автомобила и катастрофирало, като е обърнал колата в крайпътна канавка.

Пиян и малолетен шофьор предизвика катастрофа

По фрапантния случай направи изказване прокурор от Пловдив – Атанас Илиев. Също така той съобщи, че вече се наблюдава притеснителна тенденция, за спад във възрастта на шофьорите заловени да шофират пияни и дрогирани.

След катастрофата към мястото са насочени медицински екипи и полиция. Детето е прегледано, като не са установени сериозни наранявания. Взетата обаче кръвна проба от КАТ шокирала полицаите, дрегерът отчел 1.42 промила. Тийнейджърът обяснил, че преди това е пил бира с приятели. Поради възрастта си той не може да носи отговорност за постъпките, заявиха от прокуратурата.
С детето работят служители от детска педагогическа стая, а на родителите е съставен акт, че са допуснали то да вземе ключовете

Припомняне, че днес около Пловдив, между Куклен и Руен е възникнал нов инцидент, при който са се ударили две коли на остър завой. Колите са доста смачкани от удара, като на шофьорите е оказана медицинска помощ.

Източник: trafficnews.bg