Насилието дори било записано на видео за назидание на останалите

След проточилия се близо осем месеца съдебен процес, осъдителните присъди на бившия кмет на Галиче Ценко Чоков и сина му Мартин Чоков, са факт.

Преди това дългогодишният смет на Галиче бе признат на два пъти за виновен от Специализирания наказателен съд и от Апелативния съд. Те също го осъдиха на пет години лишаване от свобода.

Тъй като сегашната присъда е окончателна, следва въдворяването на Ценко Чоков и сина му в затвора.

И през ум не би ви минало какви гаври е вършил Ценко Чоков

Припомняме, че през 2016 г. гологлавият феодал бе арестуван заедно със сина си и още трима мъже от обкръжението му след серия жалби от местни жители за повсеместни побои, рекети и умишлени палежи.

Сред множеството зверства, извършени от Ценко Чоков и сина му, изпъква това, приложено на Питър Радулов от врачанското село. Преди седем години младежът бил изнасилван двукратно от баща и син с бирена бутилка. Причината за това зверство била, че бил заподозрян, че крадял реколтата от нивите им.

Двамата дори записали на видеоклип втората гавра и я показвали за назидание на длъжниците.

От 2012 г. Чоков воюва и с Димитър Кременски от същото село. Войната помежду им се заформила заради връзката на Чоков с 16-годишната му дъщеря Вера Кременска.

Научавайки истината, Кременски забранява на дъщеря си да излиза от къщи. Малко след това микробусът на семейството е направен на решето с автоматични откоси. Последвал и пожар в гаража на хлебаря с порочната щерка. Огнената стихия изгаря и автомобила му. След този случай семейството напуска селото.

Баща и син Чокови са осъдени заради силовите опити над техни съселяни да прехвърлят земите си на тяхно име. При разследването бе установено, че бившият кмет на врачанското село е заграбвал земите чрез фалшификация на документи. Титулярните собственици на земеделските масиви, дръзнали да потърсят правата си, били пребивани.

Според неофициално твърдение, преобладаващата част от хората от Галиче, дръзнали да подадат молба срещу Ценко Чоков, прехвърлили земите си на лихварския бос Веселин Попов–Лунгара и брат му Ангел Попов–Главестия. От 2016 година двамата братя воюват с Ценко Чоков за парите от евросубсидиите за обработваемите земеделски земи.

Източник: Уикенд