И тогава се измъкнал по терлички от местопроизшествието

След жестокото кърваво меле, при което Георги Семерджиев отне живота на две невинни момичета, името му се превърна в нарицателно за двоен убиец.

Това, което малцина знаят за него е, че през март тази година той самият е оцелял като по чудо в катастрофа.

Георги Семерджиев оцелял като по чудо в катастрофа

Инцидентът се случил край с. Чепинци, разкриват запознати. Двойният убиец бил в джипа, заедно с друга знакова фигура от криминалните среди – Иван Балабанов, по известен като Иван Вазелина.

Двамата се запознават преди години покрай брата на Вазелина и схемите в черното тото, в които, както вече стана ясно е бил замесен Семерджиев.

Велко Балабанов – Халката (брат на Иван Балабанов), също като Георги е провален футболист от регионалните групи .

Прз март Георги Семерджиев и Иван Вазелина размазват чужд джип на селски път, близо до Чепинци. Катастрофата обаче е потулена след намесата на голям шеф от ГДНП. Твърди се, че е голям приятел на Златко Баретата, под чието крило от години се подвизава ромът с мазен прякор.

Във въпросната катастрофа зад волана е Вазелина. Той прави опит да изпревари движещият се пред него камион, вдигайки скорост от 150 км./ч. и го прави през банкета.

При хулиганската маневра обаче ромът от Панагюрище губи управление над джипа и го разбива. Инцидентът като по чудо се разминава без жертви.

И тогава Семерджиев изчезва бързо от местопроизшествието. Твърди се, че отново му помогнали полицейски служители. Случаят бива старателно заглушен, а размазаният луксозен джип и до днес гние на паркинг.

След този случай Иван Вазелина получава забрана от Златко Баретата да шофира с висока скорост. Очевидци дори разкриват, че му предоставя личния си брониран автомобил, заедно с четирима охранители, които да следят действията му.

Мълвата в ъндърграунда носи, че Баретата си пазел „златната кокошка“, тъй като Вазелина му снасял ежемесечно по 50 бона такса „протекция“.

Балабанов пък на свой ред разправял, че той е шефът и май ще излезе, че не се хвали.

Иван Вазелина подобно на Георги Семерджиев не разчитал само на представители на ъндърграунда, а и на добре облечени във власт магистрати. Прави впечатление, че в Пазарджик джипът му може да бъде видян редовно да паркира пред Съдебната палата, при това на прокурорски места.

Често можел да бъде забелязан в компанията на виден юрист със звучния прякор Дебилиян – бивш разследващ кадър на СДВР. Твърди се, че въпросният господин е със спорна правна грамотност, но пък за сметка на това се домогнал до отговорен пост в съдебната власт.

Колата на Вазелина често може да бъде видяна паркирана и пред сградата на ГДНП, където също има свои хора, на които разбира се, се отчита с щедри лепти.

Източник: Уикенд