Стефан Илчев е огорчен от родината си!

Талантливият Стефан Илчев си тръгва от родината. Това съобщи лично той в ефир преди часове като сподели, че се мести в Италия. Всъщност неговият прапрадядо е бил италианец, но не това е причината за решението, а обстановката в България. Илчев обясни пред Мон Дьо, че му е омръзнало и се е изморил да работи в държава, в която постоянно се толерира посредствеността и пошлостта.

"Омръзна ли да правя музика и то качествена, със смисъл, а да не я пускат никъде. Или, ако трябва да я пуснат, преди това да ми искат пари. В какво се превръща професията ми тогава - в скъпо хоби ли?! Това не е нормален живот, тук не се търси стойността и това е най-жалкото. Интенетът, ФБ и всички подобни платформи са превърнали хората в най-елементарни консуматори", казва Илчев.

Той е потресен от това, че се лансират само кича и евтиното поведение, визирайки еднодневките в чалгата, рапа и дори и в поп музиката. "Изоставихме и книгите, и учебниците, превърнахме се в някакви роботи. Колко пъти са ме наричали и продължават да ме наричат "млад изпълнител". А аз съм на 40 години. Не, че не съм млад, но определението е обидно", споделя певецът.

И се радва, че е намерил хора в Италия, с които е започнал да композира и да работи, и които истински се радват и харесват творчеството му. "Разбира се, песните ще стигат и до българската публика, просто ще ги правя по-далеч оттук", казва Стефан.