Няма информация колко души е имало на борда му

Паника е обзела Гърция, след като късно снощи военен украински самолет се е разбил на територията на страната.

Летателният апарат се е разбил близо до Кавала в северната част на страната, става ясно от съобщение на Ройтерс, позовавайки се на информация на противопожарната служба в Гърция и държавната телевизия.

Паника в Гърция! Военен украински самолет се разби в… (ГАЛЕРИЯ СНИМКИ)

Телевизия ЕРТ съобщава, че самолетът е военен "Антонов Ан-12" и е притежание на украинска компания. Той е изпълнявал курс от Сърбия за Йордания.

Заради появил се проблем с един от двигателите, пилотът е поискал да кацне аварийно, но малко след това връзката с него се е изгубила.

От кадри се вижда как самолетът се снижава бързо и целият е обгърнат в пламъци. След като пада на земята, летателната машина експлодира. От пожарната служба посочват, че на този етап не биха могли да определят типа самолет. Освен това не е известно и колко души е имало на борда му.

На място са изпратени 15 противопожарни служители със седем цистерни, за да потушат огнената стихия. Към мястото са били насочени и спасители.

Франс прес отбелязва, че самолетът се е разбил край градчето Палеохори, окръг Кавала, отбелязвайки, че се позовава на информация от пожарникари.

Източник: blitz.bg