Проваленият футболист заел мястото на сина на Йоско Костинбродския

Стана ясна самоличността на двамата ГДБОП шефове, закриляли двойния убиец Георги Семерджиев.

Оказа се, че това са Цветан Панков и Кирил Ванков, които бяха арестувани зрелищно преди две години и то за прибиране на подкупи от столични наркобосове.

Двамата дори предоставили на двойния убиец карта на полицейски сътрудник.

Стана ясно кои са били закрилниците на Георги Семерджиев

Столични криминалисти, ангажирани в разплитането на чадъра, спуснат над татуирания провален футболист разкриват, че се е ползвал със закрила от началниците в ГДБОП още от 2019 г. Тогава той бил заловен в дома му с над десет килограма дрога – марихуана и кокаин.

Един от тях разкрива, че Семерджиев приел да стане защитен свидетел срещу наркогрупата на Ради Ланеца и Весо Паяка, заедно със сина на Йоско Костинбродския – Иван.

В последствие последният влязъл в затвора, тъй като бил поръчал убийството на разследвал го прокурор.

Именно така Георги Семерджиев се озовал на шефското място в наркоструктурата и поел част от дилърите му.

За да закрилят наркодейността му, Семерджиев плащал ежемесечни подкупи на антимафиоти от ГДБОП.

Припомняме, че Цветан Панков бе заловен с подкуп в размер на 5 хиляди лева, дадени му минути по-рано от люлинския кокаинов търговец Росен Кръстев – Стъкларя, някогашна дясна ръка на Мирослав Пелтеков – Мирката, свързан със Златко Баретата.

Другата голяма наркоорганизация в София пък се ръководи от Ивайло Стойнов – Иво Турчина, контролиращ пласмента на дрога в богатите южни столични квартали.

Най-вероятно шефовете в ГДБОП са прибирали подкупи и от Иво Турчина, и от Весо Паяка, преди стартирането на разработката срещу тях през 2019 г.

Според неофициално твърдение голяма част от информацията към ГДБОП срещу конкурентите му, била подадена именно от Георги Семерджиев. Той дори издал тайния склад на люлинската групировка, където бяха открити 100 кг. наркотици и автомати Калашников.

Вероятно си спомняте, че преди няколко месеца столичният административен съд върна на работа в ГДБОП Кирил Ванков. Неговият колега Цветан Панков обаче все още не е възстановен на работа, но според запознати продължава да командва столичния отдел за борба с трафика.

Източник: Уикенд