Обвиненията срещу него станаха четири

Мнозина се питат какво се случва с двойния убиец Георги Семерджиев, че не се яви днес в съда.

Припомняме, че днес Софийският апелативен съд трябваше да вземе решение дали Георги Семерджиев да остане за постоянно в ареста. Припомняме, че той е обвинен за катастрофата от 5 юли в София, при която на място издъхнаха две млади жени.

Какво се случва с Георги Семерджиев, че не се яви в съда?

Миналата седмица Софийският градски съд реши, че двойният убиец трябва да бъде оставен в ареста, но защитата не бе съгласна с това решение.

Прокуратурата представи нови доказателства, но днес Георги Семерджиев не се яви в съдебната зала.

bTV отбелязва, че обвиняемият не желаел да присъства в съдебната зала поради здравословни причини и за целта е подал молба.

Припомняме, че срещу двойния убиец Георги Семерджиев бе повдигнато и обвинение за притежание на наркотични вещества. В разцепилия се от ужасяващия удар автомобил бяха открити амфетамини. При все, че откритите наркотици не са били в голямо количество, те все пак попадат под ударите на закона.

Съдиите решиха Семерджиев да остане в ареста, тъй като има достатъчно доказателства, които да обосноват предположението, че именно той е причинил катастрофата.

Междувременно криминалният психолог Тодор Тодоров отбелязва, че множеството нарушения на Семерджиев сочат, че има всички данни за рецидивираща престъпна личност.

Освен това фактът, че дълго време успява да избегне закона му дава допълнителна сила и увереност, че може да върши каквото си пожелае и то безнаказано.

Източник: btvnovinite.bg