Въпреки това си е прибирала сумата за работата, която е трябвало да свърши

Отцепникът от ИТН Светлин Стоянов извади на показ скандални разкрития за зам.-председателя на Народното събрание – Ива Митева.

Независимият народен представител е поискал официална справка за случаите, в които Ива Митева е трябвало да председателства парламентарно заседание.

Дори и без документ обаче всички били наясно с отговора – нито веднъж.

Скандални разкрития за Ива Митева видяха бял свят

Ива Митева, която бе шеф на парламента по време на кратките му 45 и 46-и състави, в 47-то НС не само не е председателствала, а и не се е появявала на трибуната, редом до сегашния председател Мирослав Иванов или предходния – Никола Минчев.

По този начин тя не само е усложнила значително работата на колегите й, а и я е удвоила. На практика е оставила Кристиан Вигенин, ген. Атанас Атанасов, Муккадес Наблант и Росица Кирова да се пържат сами на заседанията. Още повече не трябва да забравяме, че някои от тях продължиха до късните часове на нощта.

И тук идва най-интересната част – при все, че не изпълнява тези си функции, Ива Митева все пак продължава да прибира възнаграждението си за това, равняващо се на 45% повече от на редовите депутати.

В същото време Слави Трифонов твърдеше, че отцепилите се депутати са чакали постове, които не са получили. Те обаче реално изгубиха по около 1 500 лева месечно, защото вече не могат да участват в съставите на постоянните комисии.

Източник: lupa.bg