Той е изгубил сина си при пътен инцидент с наркозависим

Топкриминалистът Ботьо Ботев направи скандални разкрития по случая с проваления пиян и дрогиран футболист Георги Семерджиев, който уби две млади жени при причиненото от него меле в София.

Ботьо Ботев бе категоричен, че му е обидно, че девойка като Симона Радева е служител на МВР.

Той е категоричен, че е имало „чадър“ над Георги Семерджиев.

Топкриминалистът Ботьо Ботев със скандални разкрития по случая с двойния убиец Семерджиев

Топкриминалистът посочва, че е недопустимо автомобилът на Георги Семерджиев да бъде оставен насред пътя. Според него мястото му е в следствената служба, където да е сигурно, че е обезпечен с оглед на всички действия, които е нужно да бъдат предприети. Сега този факт може да бъде използван от адвокатите.

Ботьо Ботев не скри разочарованието си от липсата на какъвто и да било контрол върху службите, които трябва да отговарят за това.

Що се отнася до полицайката, то топкриминалистът посочва, че ако наистина е била в автомобила, укрива престъпление. Тук идва мястото на службите, които трябва да изяснят тя ли е била в колата и ако е била тя – какво е правила там. Пита се защо това не е фиксирано.

Ботьо Ботев посочва, че Радева е общувала с хора, които е трябвало да прозрат някои неща, имайки предвид външния й вид.

Той обаче е категоричен, че далеч не може да се говори, че всички са „пробити“.

При все, че тези тежки случаи зачестиха и будят доста въпроси, най-същественото е, че в повечето случаи всичко се замита и на практика няма превенция или наказание.

Ботьо Ботев припомни, че днес (11 юли) се навършват четири години, откакто е изгубил сина си при такъв инцидент – станал е жертва на пътя с наркозависим.

Източник: standartnews.com