Платила е твърде висока цена за това да е независим депутат

Несъмнено през последните няколко седмици Елена Гунчева се превърна в един от най-одумваните народни представители.

Пловдивската юристка винаги е притежавала пиперлив език и чувство за хумор, което за мнозина остава неразбрано.

Коментарите й често пъти будят противоречия и спорове. Отцепването й от „Възраждане“ също не мина безпроблемно, но въпреки обидите и злостните коментари, тя успя да излезе с високо вдигната глава и твърдото решение да стане независим депутат. 

Елена Гунчева: Никога не се е изливала такава помия върху мен

Споделя, че мястото на независимия депутат се различава по липсата на партийна зависимост от ръководство, което определя делата на своите представители. Тя припомня, че в Конституцията е посочено, че всеки народен представител действа въз основа на законите и в съответствие със съвестта и убежденията си, а не по заповеди на партийните лидери.

Твърди, че след напускането на редиците на „Възраждане“ се чувства спокойна. Допълва, че много й тежало съвместното гласуване с ГЕРБ и ДПС, включително и забраната да говори, както и останалите задължителни решения на партийното ръководство. Цената, която е платила за това да е независим депутат, е цялата помия, която се изля върху нея. Според нея единствените, които имат интерес да пускат неверни слухове срещу нея са Костадинов и „Възраждане“, тъй като така не им се налага да отговарят на въпросите й.

Предполага, че е определена като „предателка“ само защото не пляска чело в пода, когато чуе името Костадин Костадинов и си позволява да казва истината такава, каквато е.

Прочела е, че за предателството си е прибрала крупна сума, варираща от половин милион до три милиона лева. Споделя, че чак тя се впечатлила от споменатите суми.

Твърдяло се, че трябва да целува краката на Костадинов заради това, че й е дал шанс, а според нея нещата стоят точно обратно, защото без нея и останалите двама от гражданската квота, партията му едва ли щяла да успее да мине бариерата и да влезе в НС, както се случваше на всички избори преди това.

Не крие, че най-силно я отвратило това, че Костадинов я попитал защо не е отишла на гласуванията да вота на недоверие и за Македония.

Останала много обидена от това, че въпреки, че е наясно със здравословното й състояние и това, че е в болнични, поставил под съмнение всичко това. Заболяло я, че въпреки, че е наясно, че й предстои операция и едвам ходи, Костадинов спекулирал със здравето й, за да оправдае собствените си предателства към идеите и българския народ.

Докато Елена Гунчева изложила аргументи защо напуска партията, Костадинов отговорил с клевети и плюене по неин адрес. Вместо да я обори с аргументи, той разпоредил цялата му партия да я плюе, а пиарката била тази, която давала опорки с какво да бъде наклеветена и как да насъскат троловете срещу нея.

Изненадала се от това колко злоба и злъч се е изляла по неин адрес и то от хора, които довчера искали да се снимат с нея и твърдели, че тя е гордостта на „Възраждане“. Припомня, че преди време, когато критикувала Бойко Борисов и ГЕРБ пак имало нападки срещу нея, но тогава никой не си позволил такива обиди по неин адрес.

Това, върху което Елена Гунчева насочва вниманието е, че „Възраждане“ от година и половина насам не критикува ГЕРБ.

Източник: Уикенд