Категоричен е, че е по-плезен на обществото като специалист

Предвид случващото се напоследък, проф. Тодор Кантарджиев е категоричен, че пандемията му е доизяснила някои неща.

Според него ясно си е проличало отношението на политиката и политиците към обществото. Проф. Тодор Кантарджиев е категоричен, че политиците не се интересуват нито от живота, нито от здравето на хората. Ако е в техен интерес са способни дори да променят науката и фактите.

Проф. Тодор Кантарджиев: Политиците изобщо не се интересуват от живота и здравето на хората!

В този ред на мисли специалистът е категоричен, че някои от родните ти политици се справили повече от добре в това.

В ефира на Нова тв, той призна, че е канен настоятелно да влезе в политиката, законодателната и изпълнителната власт. Той обаче винаги е отхвърлял тези покани и не съжалява.

Смята, че е много по-полезен на обществото като специалист, отколкото би бил като политик. Категорично заявява, че не обича, когато някой се опитва да прави хората на по-прости от него. Допълва, че когато се каже „стаден имунитет“, това далеч не означава, че трябва да се отнасят така с народа.

Споделя, че още през февруари 2020 г. споделил с ген. Мутафчийски, че тази работа няма да им се отрази добре нито в личен, нито в професионален план, защото при успех и овладяване на коронавируса, винаги било приписвано като дело на политиците, а неуспехите – естествено на тях, експертите.

Източник: blitz.bg