Този бум е напът да провали сезона

Местни жители изплакаха, че положението във Варна е страшно, не е изключено този проблем да доведе сезона до провал.

В последно време се забелязва бум на хората, ухапани от кърлежи. От РЗИ-Варна разкриват, че само за периода от 24 до 30 юни в инспекцията са постъпили 53 сигнала. От там разкриват, че в сравнения се предходния период се забелязва увеличение с 34 души. Най-много са случаите, регистрирани на територията на областния център.

Във Варна е страшно

Местни хора се жалват, че няма как да няма ухапани от кърлежи предвид ситуацията и допълват, че на много места тревата е по-висока от тях дори. Един от най-неподдържаните квартали изглежда е „Чайка“. Хората се оплакват, че целият квартал е тревясал. На малкото места, на които тревата е окосена, е прибрана тук-там.

Освен това човек може да се нагледа на сухи клони, дупки и безразборно строителство по улиците. Хората си спомнят с известна доза тъга за миналото, когато кварталът е бил най-хубавият във Варна.

В същото време от общината са учудени, че след пролетта е избуяла трева и че отново им се налага да косят и обезпаразитяват.

Местните хора споделят, че положението е същото както със Смолян през зимата – местната управа винаги остава изненадана от сипещия се посред зима сняг и той винаги ги хваща неподготвени.

Източник: retro.bg