Резултатите от назначената експертиза ще разкрият бил ли е пиян и дрогиран

Все по-здраво се затяга примката около врата на двойния убиец Георги Семерджиев.

Днес Софийски градски съд ще вземе решение дали да остави в ареста за постоянно Семерджиев, който във вторник вечерта отне живота на две жени в София.

Все по-здраво се затяга примката около Георги Семерджиев

Обвинението срещу него е за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице. Както вече стана ясно за извършеното от Георги Семерджиев деяние, законът предвижда лишаване от свобода за срок между 5 и 20 години.

След като Семерджиев причини жестокото меле, отнело живота на две млади жени, избягал от местопроизшествието и се укривал в продължение на часове.

Дали обаче към това ще бъдат добавени дрогата и алкохолът, зависи какво ще покажат резултатите от назначените експертизи.

Експертиза ще изяснява и каква е била скоростта. Припомняме, че според очевидци, тя е надвишавала неколкократно позволената.

Разследващите продължават с издирването на свидетели, дори и за други пътни произшествия, предизвикани от Георги Семерджиев.

Проверява се и дали не е бил покровителстван от полицейски служители, както и дали не са били укривали от прокуратурата данни за извършени други престъпления или нарушения от него.

Източник: blitz.bg