Вече има предизвикани няколко инцидента

Народният представител от червените редици Явор Божанков скандализира колегите си от Парламента с ексцентричното превозно средство, което използва.

Забележете обаче, че тук не става въпрос за придвижването му из натоварените столични улици, а за превозно средство, с което обикаля из Народното събрание.

Депутатът Явор Божанков предизвика невиждан хаос

От няколко седмици насам 32-годишният депутат от БСП обикаля из парламента, яхнал аленочервена тротинетка. Именно с нея се явява и на заседанията на Правната парламентарна комисия, заседаваща на третия етаж в сградата.

По всичко личи, че червеният депутат ни най-малко се смущава от белия мрамор и сновящите напред-назад из червените килими парламентарни сътруднички.

Негови колеги разкриват, че за малко се разминал с тежки инциденти със сътруднички, внезапно изскочили в коридора от различни кабинети. Според думите им става въпрос за поне два такива случая.

При последния (за момента) инцидент, предизвикан от Явор Божанков, стенографка разпиляла носените от нея стотици страници на пода заради паническия й опит да избегне депутата, който щял да я връхлети с тротинетката си.

Той неколкократно бил молен от колеги да смени начина си на придвижване из реновираните коридори на парламентарната сграда, но не си взимал бележка.

Точно заради аленочервената му тротинетка, с която се придвижва из коридорите на парламента, Явор Божанков се сдобил с прозвището „червен соросоид“.

До неотдавна тротинетката бе запазена марка за куп десни политици.

Като почитател на екологичния транспорт, Божанков има цели пет тротинетки – две лично негови, две на сина му и една на неговата съпруга – Симона.

Едната от тях стои постоянно в сградата на парламента, за да може да обикаля с нея. При все, че често се придвижва и с велосипед, до този момент не се е осмелил да връхлети с него на някое от заседанията на Правната парламентарна комисия.

Източник: Уикенд