От президентството вдигнали мерника на Весела Чернева за позицията й за падане на ветото на Северна Македония

Държавният глава Румен Радев е сложил ръка върху Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) – твърдят осведомени, като уточняват, че службата вече съгласува всяка стъпка с „Дондуков“ 2. Всъщност президентът влияе върху решенията на кого да се отнеме допускът до тайните дв държавата, документ, без който не може да работи висшата администрация.

Сред последните, чиито права бяха резнати, буха бившият шеф на КПКОНПИ Сотир Цацаров, а също и съветничката по външна политика Весела Чернева, която беше хардлайнерка за падането на ветото за Северна Македония.

Президентт Радев удря правителството в оставка заради Северна Македония
Весела Чернева беше спрягана като външен министър в сянка

Виолета Кръстева е шеф на ключовата дирекция за класифицирана информация, като в нейния ресор е издаването на допуска до държавни тайни. Без такъв документ е ясно, че не може да се работи по върховете на държавната администрация.

Запознати със сложните рокади твърдят, че сега на мушката на Кръстева е Весела Чернева, която е съветник по външнополитическите въпроси на премиера Кирил Петков. Преди това е била говорител на външното ни министерство в първия кабинет на Бойко Борисов.

Отнемането на допуска й според осведомените е удар от страна на президента Радев върху правителството в оставка заради свалянето на ветото на Северна Македония. А както на всички е известно, най-недоволни от това, че България даде път за евроинтеграцията на съседите ни, са в Кремъл.

Източник: „Уикенд“