Тези наистина ни взеха за калинки

Депутатът от редиците на ПП – Искрен Арабаджиев изби рибата с тъпите обяснения, които даде тази сутрин за купуването на депутати и орязаните пари от Европейския съюз.

Той се опита да мине между капките, хвърляйки вината върху Бойко Борисов и партията му за това, че непрестанно си играят със страховете на хората, хвърляйки манипулативни твърдения.

Арабаджиев не отрече, че средствата по Плана за възстановяване са намалени с около 1 млрд., но побърза да подчертае, че това намаляване го има и за още 22 държави, освен нашата.

Депутатът от ПП Искрен Арабаджиев изби рибата с тъпите обяснения, които даде за…

Според него причината за това намаляване е, че според данните на Евростат, икономиката ни се е подобрила в сравнение с времето, в което сме кандидатствали за отпускането на тези пари. Именно заради това Еврокомисията ни отнела тези средства.

По отношение на шансовете на проектокабинета на Асен Василев да се реализира, депутатът от ПП заяви, че шансове винаги има. Той разкри, че до последния момент ще продължат да разчитат на съвестта на депутатите.

Категорично обаче отрече обвиненията на опозицията, че от ПП си купуват депутати. В подкрепа на думите си заяви, че ако това наистина се беше случило, вече щяха да са си осигурили нужната бройка.

Източник: blitz.bg