Албания с ключово откритие за Европа: Намерихме огромни находища от нефт и газ! (Задава ли се краят на енергийната криза?)

Eди Рама обеща газ и петрол на Европа от Албания сн. Уикипедия
0

Албания ще спасява Европа, Еди Рама със сензационно разкритие

Албания си гарантира приемане в ЕС каквото и да се случи със Северна Македония. Страната, в лицето на Еди Рама се превърна в изключителен съюзник, след като стана ясно, че разполагат с огромни находища на нефт и газ.

Eди Рама обеща газ и петрол на Европа от Албания сн. Уикипедия
Eди Рама обеща газ и петрол на Европа от Албания сн. Уикипедия

Международна компания е извършила сондажи на територията на Албания и са се натъкнали на изключително обещаващи резултати. „Надяваме се, че скоро ще можем да споделим с хората у нас и с европейската общност за едно много важно откритие, направено от холандската компания „Shell“ у нас. В момента не искам да коментирам нищо за находищата и откритите количества. Сондажите показват, че може да сме близо до много важно откритие на газ и нефт тук, което ще повлияе на бъдещето на страната ни. А също така ще изиграе огромна роля и за енергийното бъдеще на Европа“, каза Рама.

С това откритие Албания категорично се нарежда сред най-желаните партньори на ЕС, а членството й в общността е гарантирано. Това гарантира и сигурност на Европа, че при задълбочаващите се проблеми с Русия имат алтернативен източник за енергия. Доколко е голям капацитетът на Албания и ще се превърне ли страната в европейският Елдорадо, предстои да видим. Със сигурност обаче откритието променя геополитическата ситуация в общността, а и в Източна Европа като цяло.

Източник: Танюг

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.