Това старо, но златно правило действа безотказно

Гърция измисли начин да превъзпита невъзпитаните туристи.

За никого не е тайна, че когато на човек му бръкнат в джоба, става много стриктен. Колкото по-надълбоко бръкнат в джоба му, толкова по-стриктен става той.

Известен курорт в Гърция жули с жестоки глоби за…

Следвайки това златно правило Гърция възнамерява да възпита туристите, които я посещават.

Прави впечатление, че напоследък се превърна в неприятна тенденция запазването на място на плажа. Това обикновено става, когато член от семейството отиде в ранни зори на брега и остави там лични вещи като чадъри, шезлонги, хавлии и др. подобни.

Тази тенденция напоследък започва да се среща все по-често и по Адриатическото крайбрежие, както и по плажовете на Гърция.

Поради тази причина местната общност на едно от любимите ваканционни селища в южната ни съседка е взело решение да прекрати тази порочна практика на туристите.

В социалните мрежи на страницата на град Пефкохори, който е един от най-известните курорти на Халкидили бе публикувано съобщение. В него е обявено, че се забранява оставянето на лични вещи като „резервация“ на място на плажа.

В противен случай всичко, което е оставено, ще бъде иззето от комуналните служители. След като собственикът на вещите заплати солена глоба, ще си ги получи обратно.

Цената на глобата обаче не е конкретизирана във фейсбук страницата.

Източник: pochivka.blitz.bg