Тя не вярва, че ще получат нужната подкрепа

Политологът доц. Татяна Буруджиева попари много здраво дуото от „Продължаваме промяната“ (ПП) – Кирил Петков и Асен Василев.

В ефира на БНР тя заяви, че няма начин да бъде сформиран успешен кабинет като се има предвид фактът, че го правят същите хора.

Татяна Буруджиева попари здраво дуото на ПП

Освен това съмнение предизвиква и начинът, по който въпросното дуо търси подкрепа за ново правителство и в този ред на мисли според нея едва ли ще я получат.

Доц. Татяна Буруджиева посочи, че нито една държава или партия не се гледа положително като действие от страна на партньор да направиш опит да разцепиш парламентарната група, привличайки депутати, влезли с листите на други партии и формации. Дори напротив – това може да им създаде много повече пречки, отколкото възможност за изглаждане на ново сериозно мнозинство.

Тя е категорична, че от ПП не желаят да научат уроците, които получиха по време на досегашното си управление. Вместо това продължават да бъдат убедени, че са най-доброто, което страната ни е видяла и заслужава. Поради тази причина според тях всички трябва да са повече от щастливи, че искат да управляват, а не са си отишли, както заплашиха с постове в социалните мрежи част от тях.

В заключение политологът посочи, че дори и да се събере мнозинство, което да подкрепи кабинет „Василев“, подобно управление няма да може да реши важните задачи, заради които партията им твърди, че трябва да остане във властта. Според нея бързите избори биха им били от много по-голяма полза, отколкото сегашния отчаян опит.

Източник: blitz.bg