Хората са категорични, че организацията на ГКПП-то не е добра

Без значение дали планирате почивка по родното Черноморие или в съседна Гърция, то тези новини със сигурност няма да ви се понравят.

Ако възнамерявате да пътувате към Гърция, е добре да вземете предвид факта, че по границата отново ще висите на километрични опашки.

Лоши новини за планиращите почивка в Гърция или пък по родното Черноморие

Към южната ни съседка през уикенда се отправиха не само многобройни туристи от България, а и от Румъния.

В обедните часове чакането вече отнема около три часа, а опашката вече е до с. Марикостиново.

През днешния ден колоната от автомобили на ГКПП „Кулата“ е започнала да се образува още преди 6 ч. сутринта.

Хората пътуват основно за северната част на Гърция, при все, че цените тази година са доста по-високи в сравнение с предишната. Не са изненадани от опашките, но въпреки това очакват с нетърпение да се доберат до плажовете в южната ни съседка.

Междувременно от ГКПП „Кулата“ уверяват, че всичките им гишета работят на пълни обороти. Те оправдават дългото чакане с голямата колона от автомобили. Чакащите обаче са категорични, че и тази година организацията на ГКПП-то не е никак добра.

Същевременно по Северното Черноморие у нас се жалват, че сезонът е по-слаб. Те отдават този факт основно на рекордната инфлация, отбелязва „България он еър“. От бранша отчитат 20%-ов спад спрямо предходната година, която премина под знака на пандемията. Туристите са основно нашенци и румънци.

Източник: blitz.bg