Боян Расате отнася само глоба за погрома над офис на ЛГБТИ в центъра на столицата

Един от примерите, че има нещо гнило в нашата правосъдна система е случаят  с Боян Станков, известен като Боян Расате, който със свой отряд си позволи да нахлуе въоръжен в офис на ЛГБТИ и да го поломи, но не получи присъда от родната Темида.

Преди дни съдия от Софийския градски съд не издаде присъда на Боян Расате, защото счете, че националистът не е действал с показна дързост при този акт и че няма достатъчно доказателства да е ударил организаторката на джендър мероприятието г-ца Филипова. Съдът наложи само глоба на самозабравилия се насилник в размер на 3000 лева и отхвърли граждански иск от страна на битата Филипова за 4000 лева.

Защо Боян Расате пак се измъкна без присъда?
Боян Расате няма нито една осъдителна присъда

Тази оправдателна присъда дава нов шанс за участие на Боян Расате в политиката. Ако имаше наложено наказание от съда, той би отпаднал от кандидат-президентската надпревара. Задължително условие да бъдет допуснат до участие е чистото съдебно минало. Дори условнна присъда би секнала мераците на националиста да стане един ден държавен глава.

Според показанията на Расата той бил видял покана за джендър събитието във Фейсбук и решил да присъства, при което обаче бил посрещнат грубо от страна на организаторите.

Източник: „Уикенд“