Заредили са се километрични опашки

Обичайно с настъпването на летния сезон трафикът към курортите в южната ни съседка Гърция се засилва, особено през уикенда.

През юли пътуващите натам се увеличават драстично. От ГКПП Кулата - Промахон издават, че през цялата седмица движението посока южната ни съседка е било доста интензивно. Днешният трафик обаче бие рекордите.

На ГКПП Кулата е страшно

Ако тепърва ви предстои пътуване нататък, е добре да сте наясно с факта, че през днешния ден на Кулата-Промахон има километрична опашка от чакащи автомобили. Прави впечатление, че преобладаващата част от тях са с български номера, отбелязва Българската национална телевизия.

Въпреки това няма да ви се наложи да чакате дълго, тъй като за момента организацията по преминаването е добра.

Автобусите и леките коли се разделят в две различни колони.

Водачите трябва да са особено внимателни при пътуването през Кресненското дефиле, тъй като там вече има ограничение на скоростта. Освен това трябва да припомним, че изпреварването е ЗАБРАНЕНО.

Не по-различно е и положението на ГКПП Златоград – Термес, където опашката от автомобили се е заредила още в ранните сутрешни часове на днешния ден.

Би било добре да спазвате правилата за движение в Гърция, ако не искате солените им глоби да развалят настроението ви и да опразнят джоба ви.

Припомняме, че шофирането с чехли е абсолютно забранено и глобата за това е 100 евро.

Източник: blitz.bg