Той определи ситуацията като „изключително сериозна“

Социологът Васил Тончев разкри какви ще бъдат страшните последствия за страната ни, ако скъсаме дипломатическите отношения с Москва.

Той бе категоричен, че в случая изгодата на управлението стои над всичко. На практика това може да се превърне в причина за раждането на втори кабинет в настоящия парламент.

Социологът Васил Тончев разкри какви ще са страшните последствия, ако скъсаме отношенията си с Москва

Тончев е категоричен, че ако службите разполагаха с доказателства срещу руските дипломати, досега щеше да има арести, както и задържани български съучастници.

Социологът подчертава дебело, че най-големите бели в световен мащаб стават от игра на нерви и уж на шега. Той определя ситуацията като изключително сериозна, а поведението на Кирил Петков оценява като „неадекватно“. Според него това може само да създаде нова, напълно излишна криза.

Той не скри, че очаква всички институции да се намесят – като се започне от парламента, държавния глава и МВнР, за да тръгнат нещата към диалог, чрез който проблемът да бъде разрешен.

Според него, ако нарочените 70 руски дипломати и персонал на посолството, които са в списъка за експулсиране са били шпиони, то е трябвало да са във връзка с други наши хора и до момента трябваше да има някакви разкрития.

В този ред на мисли той припомни, че през миналите пъти, в които сме гонили руски дипломати, е имало задържани и осъдени, а сега – нищо.

Категоричен е, че скъсването на дипломатическите отношения с Москва ще ни остави на тъмно и студено. Поради този причина и много предприятия ще прекратят дейност.

Не трябва да се пренебрегва и фактът, че АЕЦ Козлодуй получава ядреното си гориво от Руската Федерация, която пък на свой ред взема отработеното в централата гориво.

Не може да разчитаме на гориво от САЩ, тъй като близо половината от атомните им централи работят с руски или казахстански уран.

Източник: blitz.bg