Столетницата в паника, остава в изолация

Скрити сътресения са обхванали БСП, след като вотът на недоверие мина в парламента и кабинетът „Петков“ падна. Корнелия Нинова била пред нервен срив, след като колегите й депутати от „Продължаваме промяната“ уверявали, че ще подсигурят вота с необходимия брой депутати, но това така и не се случи, при което правителството се срути главоломно.

Червената лидерка май ще се окаже в изолация, след като има сигнали, че президентът Румен Радев няма да връчи третия мандат на БСП при завъртането на рулетката. Не от вчера отношенията между държавния глава и Нинова са обтегнати. Президентът бе определен от червените депутати едва ли не като най-голямото огорчение на политическата сцена. Затова и червената лидерка не вярвала, че Радев ще й връчи третия мандат. Ако все пак това се случи, тя е готова в миг да се втурне в преговори с досегашните управляващи от ПП, ДБ, а вероятно и към ИТН.

Корнелия Нинова с огорчение си спомня как я освиркаха демонтрантите в първия ден на недоволствата на улицата. Тя е наясно, че поддръжниците на „Продължаваме промяната“ едва ли ще позволят БСП да е мандатоносител на едно бъдещо правителство.

Ще даде ли третия мандат президентът Румен Радев на БСП?

По закон президентът Радев връчва първия мандат на най-голямата политически сила в парламента – „ПП“. Следва шанс за втората партия – ГЕРБ и едва след това по свое усмотрение държавният глава връчва мандат на друга политическа сила. Очаква се той да отиде при партията на Слави ИТН.

Източник: "Уикенд"