Видният македонски трибун има български паспорт, но това не му пречи да бълва змии и гущери по България

Петър Богоевски е сред македонските политици, които се задъхват от злоба, когато говорят за България и българите. Подобен език на омразата не е изключение в Северна Македония, но безнаказани ли трябва да се чувстват антибългаристите?

Тези дни стана ясно, че Петър Богоевски е разследван от българската прокуратурата за подбуждане към дискриминация, насилие или омраза, основани на раса, народност или етническа принадлежност. Обвинението става възможно от факта, че Богоевски има български паспорт, придобит с декларация от негова страна, че има български корени и българско самосъзнание. Това дава основание на главният прокурор Иван Гешев да му потърси сметка за антибългарската кампания, която води, наричайки народа ни варварски и татарски.

Защо българомразецът Петър Богоевски спря да ръси обиди по страната ни?
Богоевски се задъхва от омраза към България

За Петър Богоевски е издадена заповед за арест, след като той не бил открит на българския адрес, който формално е посочил. Заповедта е изпратена до граничните власти в астаналите страни-членки на ЕС.

Тези дни самият българофоб е разбрал какви камъни ще се стоварят върху главата му. При опит да влезе в Гърция, той не бил допуснат в страната на гръцката граница. До арест не се стига, но гръцките власти го предупреждават, че ако влезе в България, ще бъде задържан.

Интересно е, че след случката Богоевски рязко е намалил антибългарските си изявления в социалните мрежи.

Източник: „Уикенд“