Двойният убиец Илиян Тодоров е неразпознаваем, подвизава се у нас с паспорт от ЮАР

Трагедията с двеже жертви се развива на 18 април 2009 г. пред столичната дискотека „Соло“. При неясен конфликт Илиян Тодоров се нахвърля с нож срещу хокейния вратар Кирил Въжаров (21 г.) и Васил Александров (24), като успява да ги прободе в гръб. Трети младеж – Кирил Димитров беше тежко ранен, животът му бе впоследствие спасен.

Касапинът от „Соло“ Илиян Тодоров се върнал инкогнито в България
Илиян Тодоров се укри в чужбина

Тодоров успява да избяга с такси от мястото на инцидента, но камери заснели номера на колата. Така впоследствие Илиян бил задържан в Перник. Оказва се син на висш партиен функционер от БСП в миньорския град.

На процеса свидетелстват двама естонски граждани, които твърдят, че са видели ножа в ръцете на Тодоров.

В началото Тодоров бил оправдан от Софийския градски съд през 2011 г. с мотива, че липсват безспорни доказателства, че той е извършил убийствата. Впоследствие на втора инстанция подсъдимият е признат за виновен и му наложи доживотен затвор.

От Илиян по това време няма нито вест, нито кост. Запознати твърдят, че семейството му подготвило бягство от страната в страна, където Интерпол няма правомощия.

Според информатор на изданието Илиян Тодоров е влязъл в страната с променен външен вид – бил напълнял с 30 кила, видимо побелял, а в джоба си имал паспорт от ЮАР. Дали ще се задействат криминалистите у нас, предстои да видим.

Източник: „Уикенд“