Отцепникът от ИТН Светлин Стоянов уволнен дисциплинарно от НСО, защото пазел афериста Боби Цанков и наркобоса Антон Милтенов-Клюна

Една от люспите на „Има такъв народ“ крие тайни от миналото си. Отцепилият се от Слави Трифонов депутат Светлин Стоянов е бил уволнен от Националната служба за охрана (НСО) заради нерегламентирани контакти с хора със скандална репутация. Същите хора с услужлива памет сега са много учудени да видят Стоянов в друг ракурс – да раздава морал и позицията на съвестен депутат.

Паметливи хора от службите разказват, че Светлин Стоянов бил бодигард и дори шеф на охраната на скандалния измамник Боби Цанков, гръмнат през 2010 г. Уволнението му от НСО обаче бил от началото на века, когато бил охрана в свободното си време на наркобоса Антон Милтенов-Клюна, застрелян през 2005 г. Стоянов го охранявал през 2001 г. и затова бил уволнен от службата.

Отцепник от Слави бил бодигард на мафиоти
Светлин Стоянов охранявал Боби Цанков и Антон Милтенов-Клюна

И за да започне на чисто, и за да се втурне в политиката невинен като девственица, Светлин решава да промени името си и от Светлин Митев, както го знаят в службите, става Светлин Стоянов. Така и гугъл търсачката няма да „снася“ неудобни тайни за миналото на действащия вече политик и депутат от ИТН.

Говори се, че за да напусне редиците на Слави Трифонов, Светлин Стоянов е получил примамлива оферта. Шушука се за сума от 1 млн. лева.

Източник: „Уикенд“