Депутатът от ДПС Делян Пеевски влезе в Народното събрание (НС). Той се появи пред сградата заедно с лидера на партията Мустафа Карадайъ.

Двамата минаха през събралите се пред храма "Св. Ал. Невски", които ги посрещнаха с възгласи "ДПС! ДПС!"

Делян Пеевски: Гласувах срещу кабинета и Иво Прокопиев
Делян Пеевски: Гласувах срещу кабинета и Иво Прокопиев - Снимка 2

Снимки: Булфото

С Пеевски са председателят на Движението Мустафа Карадайъ, зам.-председателят и кмет на Кърджали д-р инж. Хасан Азис, депутати, кметове и активисти от ДПС. 

На въпрос "за" или "против" вота на недоверие е, Пеевски заяви, че винаги е "срещу олигарха Иво Прокопиев, срещу премиера Иво Прокопиев". 

Делян Пеевски: Гласувах срещу кабинета и Иво Прокопиев - Снимка 3

"Да, Иво Прокопиев се провали като премиер, този път управляваше явно, след като няколко правителства преди това го правеше задкулисно", обясни още Пеевски. 

Делян Пеевски: Гласувах срещу кабинета и Иво Прокопиев - Снимка 4

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

Протестът, който посрещна депутатите с аплодисменти и възгласи "ДПС!", бе организиран от кмета на община Белица Радослав Ревански. Той  бе организатор и говорител на един от протестните митинги, които се проведоха в София срещу кабинета на Кирил Петков.

Разрешителното за протеста бе получено на името на сдружение „Толерантност“, в което участват представители на над 60 български общини от различни политически сили.

"Искаме свалянето на правителството, защото всички български общини сме на прага на фалита", обясни кметът Ревански.

https://www.youtube.com/watch?v=Q37hLm-f37I