Кума на Путин – Медведчук, е на 12-о място по богатство в Украйна според сп. „Форбс“

Виктор Медведчук, известен като кума на Путин, е купувал имоти на килограм по Българското Черноморие. Междувременно стана ясно, че жена му върти 5 фирми в България през офшорка с три регистрации.

Прозвището „Кума на Путин“ Медведчук получава, след като лично руският президент Владимир Путин става кръстник на дъщеря му Дария през 2004 г, заедно със съпруганта на неговия верен другар Дмитрид Мевдедев – Светлана. В действителност излиза, че Путин е кръстник на детето му, а Мадведчук е негов „кумец“ по нашите народни традиции.

Кумът на Путин купува имоти на кило у нас
Путин и Медведчук са в близки отношения

Стойността на закупените у нас недвижими имоти е около 19 млн. евро – разкрива в свое изследване украинската антикорупционна група „Бигус.инфо“, която носи името на своя основател Денис Бигус. Парцелите са ваканционни имоти и земеделски земи в Бургаска област – в общините Несебър, Поморие и царево. Край Ахелой Медведчук притежава три имота, публикувани от онлайн изданието.

67-годишният Медведчук е юрист по образование, бизнесмен по занятие и олигарх по призвание. Той стои зад 3 забранени медии в Украйна, както и зад забранена проруска партия. Списание „Форбс“ за 2021 г. го оценява на 12-о място в списъка с най-богатите украинци, като имуществото му е за 620 млн. долара.

В момента Медведчук е под домашен арест с обвинения за държавна измяна, както и за грабеж на национални ресурси в Крим.

Източник: „Уикенд“