Родителят възнамерява да сезира институциите

Обществото бе разтърсено от пореден сигнал за инцидент в забавачка в София.

Родителят Асен Бакалов алармира, че 4-годишната му дъщеричка се е прибрала от забавачката с окървавени дрехи.

Оказало се, че кръвта била от рана по тялото, за която никой не ги е информирал. Детето е отведено от родителите си в "Пирогов", където са му били направени четири шева и е издаден документ от съдебен медик.

Дете се прибра в кървища от софийска забавачка. Каква е причината?

Другото момиченце на семейството, което посещава същата забавачка разказало, че пострадалата се катерила на дърво, от което е паднала. Бакалов споделя, че прибирайки се у дома се натъкнали на ужасяващата рана на детето. То е престояло шест часа с нея и никой не ги е уведомил за случилото се.

Инцидентът се е случил в 107 ДГ „Бон-Бон”. Медицинската сестра заяви, че съжалява за случилото се. Посочва, че детето си е чукнало главата по време на игра в един от клоните.

Направила е преглед на главата му, но не е открила нито одрасквания, нито пък рана.

Никой не й съобщил, че момиченцето си е ударило гърба. В момента, в който тя отишла на смяна, то си играело и по нищо не показвало, че се е ударило по дупето, допълва тя.

Директорът на детската градина Ангелина Бунова посочва, че е била уведомена за случая по телефона от родителя на детето.

Изискала е писмени обяснения от дневната смяна, проведен е и разговор, на който е присъствал и родителят.

Отговорност за случая е поел педагогът, който е бил първа смяна и е подал заявление за напускане. На помощник-възпитателя ще бъде наложена санкция.

Ръководството и педагозите от детската градина бяха подкрепени от родителите на останалите деца. Според тях случаят е доста преувеличен. Твърдят, че след като детето е забрано от детската градина, е заведено да си играе на детска площадка.

Бакалов пък е категоричен, че ще сезира всички институции за случилото се и ще си търси правата.

Източник: nova.bg