Кремъл повтаря гладомора в Украйна отпреди 75 години

Експерти на ООН оповестиха, че руските кораби усилено товарят зърно от вече завладените части на Украйна. За изтеклите 3 месеца война „братушките“ са успели да отмъкнат към своите бази над 300 хиляди тона – сочи докладът. Украинските власти признават, че за останалите няколко милиона също е подготвен план да бъдат обрани. Това обрича на гладна смърт (гладомор) украинските територии – признават властите в Киев.

Путин подлага на геноцид бесарабските българи
Над 7 млн. умират от гладомора през 1932-1933 г.

Типично като варварски нашественици храната, която не може да бъде заграбена, се унищожава. Ясно е, че в стратегията на Русия е включена целта Украйна да остане без хляб.

По време на гладомора в Украйна, спретнат от Сталин през 1932-1933 г. умират от глад над 7 млн. души, след като житото им е тотално отнето от Москва.

Изтреблението на българите в Бесарабия обаче става след 1944, когато територията е присъединена към СССР. Започва процес на колективизация. Най-богатите наши сънародници били директно разстрелвани, а други – заточени в Сибир.

Българите в Бесарабия били убеждавани да влязат в колхозите. Зърното им било тотално иззето са нуждите на Москва, която търпи възстановяване в следвоенния период. На селяните било обещано, че ще получават дажби през зимата, но това били само голи обещания. В резултат хиляди измират от глад, вследствие на вътрешната политика на СССР. Сега историята се повтаря – руснаците пак изнасят към своите територии всички храни.

Източник: „Уикенд“