Цените направо ще ви отрежат главите

Остават броени дни с що-годе нормални цени по родното Черноморие.

От 1 юли положението ще стане повече от страшно. Всеизвестен факт е, че офертите „last minute“ са сред любимите на българите и свалят с между 20 и 30% от редовната цена. Такива обаче става все по-трудно да откриете към момента.

От 1 юли цените ще се повишат с поне 30 лева за нощувка, а от средата – скокът ще е с 60 лв.

От 1 юли става страшно по родното Черноморие

Така например стая на база олинклузив в четиризвезден хотел ще ви излезе 194 лв. до края на юни, след това цената рязко скача – 222 лв и то само за първата седмица на юли. След това се покачва на 283 лв.

По всичко личи, че и тази година голяма част от българите ще изберат да отдъхват през лятната си отпуска в Турция, Гърция или пък Албания, която напоследък набира все по-голяма популярност.

Освен високите цени за плажни принадлежности, българинът трябва да отдели солидна сума и за храна. Така например скромна вечеря за двама в Несебър излиза на стойност колкото една средна надница – около 60 лв.

Туристи споделят, че за обяд може да минете и с десетачка, ако изберете някое от бистрата. Там тараторът се предлага на цена от три лева, а супите – 3.50. Най-евтината салата е зеле с моркови на цена от 2.50

Източник: pochivka.blitz.bg