Почти е сигурно, че някой от службите ще заеме мястото му

Мнозина се запитаха дали смъртта на Путин би сложила край на войната в Украйна.

Истината е, че по темата се появиха различни сценарии.

Александър Коваленко, който е военен експерт прогнозира пред 24tv.ua, че от голямо значение е въпросът кой ще заеме мястото на Владимир Путин. Експертът не изключва вероятността то да бъде заето от някой от силовите структури на федерацията.

Означава ли кончината на Путин край на войната?

Най-големи са шансовете заместникът на диктатора да е от Руското министерство на отбраната, Сухопътните войски или пък ФСБ.

Всяка от изброените институции обаче е поставила свои цели и има очаквания от т.нар. „специална операция“.

Така например мечтата на Шойгу е пътят му към непризнатото Приднестровие да бъде разчистен. Не са малко и желаещите сред чиновниците да окастрят здраво руския бюджет.

Коваленко прогнозира, че който и да заеме мястото на лидера в случай, че той издъхне, ще демонстрира „неоимперски реваншизъм” поради простата причина, че той е заложен у руснаците.

Всеки, който заеме президентския стол на Русия ще води преговори за украинските територии.

Поради тази причина е абсолютно грешно Украйна да очаква, че в случай, че Путин издъхне, войната ще приключи тутакси. Властта несъмнено ще бъде взета от военен престъпник, който ще изгаря от желание да посегне на украинската територия.

В заключение Коваленко посочва, че военните действия ще продължат докато има ефективен сценарий за мащабно бягство от украинската територия.

Източник: blitz.bg