Собственикът на автокъщата „Капитолия“ плаши с разстрел столични общински съветници

През последните няколко месеца столичната община се опитва да изгони със съдебно решение от Борисовата градина автокъщата „Капитолия“. Оказионът за луксозни автомобили е заграбил и застроил почти 2 дка от парка в центъра на столицата. Обектът е собственост на бизнесмена със спорна репутация – ливанеца Салех Асил, първи братовчед на застреляния през 2003 г. мафиот Филип Найденов-Фатик.

Братовчед на мафиота Фатик се е разпищолил в Борисовата градина
Салех Асил се изживява като недосегаем

След като екип на „Градска мобилност“, полицаи и общински съветници опитали да влязат в обекта, за да премахнат незаконните постройки, изненадващо се натъкнали на известие, което гласяло, че всички служители на автокъщата са в отпуск. Така опитът на властите да се справят с проблема претърпял неуспех.

Разгневена е и столичната кметица Йорданка Фандъкова, която се възмущава, че след като съдът излязъл с решение за премахване на незаконните постройки, сега магистратите издали постановление, че чадърите и постройките не могат да бъдат демонтирани, защото градушка може да удари автомобилите на стойност 15 млн. евро. Фандъкова намекна, че някой с черна тога вероятно е бил взел тлъст рушвет за това решение.

Отделно общински съветници се жалват, че били заплашвани с побой и дори с разстрел от собственика на обекта Салех Асил. След като преди години „Наглите“ направиха опит да отвлекат бизнесмена, оттогава той ходи въоръжен с пистолет и придружен с двама охранители.

Източник: „Уикенд“