Доста скъпо ни се е вързала тази му прищявка

Замисляли ли сте си колко ни струва воаяжът на Киро и Лена до Солун?

Оказа се, че Киро е пожелал пътуването за срещата на високо равнище на ПСЮИЕ, провела се в Солун през миналата седмица да се случи с правителствения "Еърбъс".

Вероятно мнозина от вас са наясно, че от София до Солун може да се измине за три часа с автомобил. И то в случая става въпрос за нас – простосмъртните. С кортеж на НСО пътуването би било много по-бързо.

Ето колко ни струва воаяжът на Киро и Лена до Солун

Кирил Петков обаче е отказал да пътува с автомобил, отбелязва сайтът „Гласове“, като се позовава на свои източници, които не цитира.

Нещо повече – гръцките власти са чакали премиера ни на границата, за да го ескортират.

В крайна сметка обаче той решил в последния момент, че иска да пътува с правителствения самолет. И това на фона, че му е било разяснено, че към онзи момент на разположение е само големият самолет.

Така „Еърбъс“-ът летял само за него и любимата му Лена.

Най-скандалното в случая е, че заради тази прищявка групата от България е пристигнала на края на събитието и поради тази причина не е взела участие във важните за региона дискусии. Само да припомним, че сред тях бяха горещите теми за газовата и енергийна свързаност.

Груби сметки сочат, че този воаяж на Киро и Лена до Солун ни излиза доста скъп. Той коства на обикновения български данъкоплатец около 25 хиляди лева.

Източник: lupa.bg