Пламен Кела имал да прибира борч от над 1 млн. евро от строителния бизнесмен Весо Петров-Бургазата

След като бе открит трупът на Весо Бургазата, обесен край созополското село Равадиново, се заговори, че пръст в самоубийството може да има бургаският мафиот Пламен Дишков-Кела. Официалната версия за кончината на строителния предприемач е „самоубийство чрез обесване“, но криминалисти тепърва ще разследват мотивите на Бургазата да увисне на въжето.

Каква е връзката между Пламен Кела и Весо Бургазата?
Весо Бургазата имал лихварски бизнес с Кела

Въпреки че по тялото няма следи от насилие, близки на Весо считат, че той е похитен и убит, като е инсценирано самоубийство. Те коментират, че мъжът не би оставил сираче 7-годишната си дъщеричка, към която бил много привързан.

Оказва се, че Пламен Дишков-Кела и Весо Бургазата развивали общ лихварски бизнес. Един от кредитополучателите обаче духнал към Испания, като „забравил да върне 1 млн. лева. Преди това за него гарантирал Весо, а впоследствие отношенията му със съдружника Пламен Кела се изострили. Има голяма вероятност Дишков да е притиснал Бургазата да върне борча, а последният да е взел решение да се самоубие под влияние на наркотици.

Пламен Дишков-Кела е знакова фигура в ъндърграунда от средата на 90-те години. Той е най-големия враг на Митьо Очите във войната им да владеят бизнеса с дрога по Южното Черноморие.

Източник: „Уикенд“