Предстои да бъде върнат и автомобилът, с който е пристигнал в Италия

БНТ съобщи извънредни новини за убиеца на Алена Щерк – Виктор Мануел Спига.

Националната телевизия отбелязва, че костариканецът ще бъде предаден от Италия на българските власти. Това ще се случи на 15 юни.

Припомняме, че Спига е основният заподозрян за убийството на Алена Щерк.

До момента е известно, че той е напуснал България точно в деня, в който IT специалистката е изчезнала безследно. Преди да сложат край на връзката си, двамата са имали общ бизнес.

Извънредно! Убиецът на Алена Щерк…

Според основната версия на разследващите, водещ мотив за жестокото престъпление е ревност, а не неуредени бизнес отношения, както се предполагаше.

Преди броени дни Апелативният съд в Анкона, Италия взе решение Виктор Мануел Спига да бъде екстрадиран в България.

Припомняме, че при ареста му на Ботуша, Спига оказа съпротива.

Безжизненото тяло на Алена Щерк бе открито в незаконно сметище до Радомир. От прокуратурата тогава посочиха, че тя е била убита по особено жесток начин.

Адвокат Любен Казанлиев, който е упълномощеният защитник на Спига твърди, че клиентът му не се е укривал от властите на Ботуша. Очаква клиентът му да бъде върнат в срок до десет дни.

Освен това според разпорежданията на съда, в България трябва да бъде върната и леката кола, с която убиецът на Алена е пристигнал на Ботуша. Въпросната кола е собственост на трето лице – тя е била взета под наем от летище София. Няма причина третото лице да търпи вреди, посочва още адвокатът.

Източник: dir.bg