Бившият скъпоплатен модел е изключително разстроена от инцидент на летището в България

Бившият най-високоплатен модел в света Наоми Кембъл имаше изключително неприятно преживяване на летището в България.

Черната перла останала много разочарована и огорчена от пребиваването си в София. По думите й тя станала жертва на дискриминация на расова основа от митничарите, работещи на бг летището, пишат медиите на Острова.

На деветнадесети май Наоми Кембъл пристигнала в България за рекламни снимки. Бившият топ модел бил спрян от униформени за по-щателна проверка,  преди да бъде допусната в страната ни.

Според британските медии манекенката била разстроена от случката и била убедена, че всичко това претърсване, за което твърди, че е селектирано й се случва защото има черна кожа. Приятел на модела разказва, че 52-годишпната красавица,която била настроена за вълнуващи снимки и преживявания в България се почувствала унижена и инцидентът я разстроил.

От летище София не отговорили на множеството запитвания за коментар за инцидента, но след като излязла публикацията в Дейли мейл летищното ръководство се извинило на звездата и изразило съжаление за неприятните й преживявания.

Те предприели проверка на случката и в най-кратък срок ще обявят резултата от нея, заявяват служители на аеропорта.

Това не е първия случай когато Кембъл има неприятно преживяване на летище. Да припомним че Черната перла бе изведена от Хийтроу с белезници на ръцете преди време. Тогава ядосаната манекенка бе влязла в яростен спор с полицията. Тя се ядосала защото от екипажа на самолета й обяснили, че ръчната й чанта е по-тежка от допустимото и тя не може да лети на борда с нея.

Наоми Кембъл бясна: Няма да стъпя в България повече! (Защо Черната перла ни обвини в расизъм?)
Официалната позиция на летище София

Източник: nova.bg