Странното е, че и Генчовска не присъства

Опитите на МС да оправдае отсъствието на Кирил Петков и Лена Бориславова от срещата на високо равнище в Солун, разпали нов скандал.

Както вече стана ясно, Кирил Петков не присъства на официалната вечеря, при все, че от МС се опитват да твърдят обратно. Те отбелязват, че министър-председателят е закъснял за вечерята заради ангажименти, но все пак е присъствал на нея.

Съгласно Декларацията, приета на срещата и поместена на гръцкия правителствен сайт, както и на сайта на Евросъюза, страната ни е била представлявана от външния министър Теодора Генчовска.

Скандалът с Кирил Петков и Лена се разгаря

Прави обаче впечатление, че тя също липсва на снимките. Освен това празните столове са два.

Ако все пак Кирил Петков е отишъл на вечерята, то със сигурност е било с огромно закъснение.

За момента така и не става ясно обаче на какво се дължи разминаването между представената официална информация от МС, предоставил прессъобщението и тази на организаторите.

Предстои да стане ясно и защо е липсвала официална информация за присъствието на премиера на събитието, предвид че това не е частно посещение.

Отсъствието на Петков от вечерята и междувременно присъствието му в Солун е напът да разпали поредния политически скандал. Едва ли в момента страната ни има нужда от такъв.

Скандалът с Кирил Петков и Лена се разгаря - Снимка 2

Източник: blitz.bg