Вдовицата на Мето Илиенски – Яна Методиева, успешно прехвърли фалиралата си фирма на подставено лице

Яна Методиева, вдовица на покойния висаджийски бос Мето Илиенски, е успяла да си спести плащането на близо половин милион лева данъци. След като мъжът й изчезна безследно през 2003 г.,  тя става единствен наследник на десетките милиони, натрупани от рекет и силово застраховане. Това не й пречи да се стиска, отказвайки да се разплати с държавата. Вместо това Методиева предпочита да прехвърли фирмата си, натрупала задължения, на социално слаб младеж.

Вдовицата на Мето Илиенски ощипа държавата с 470 бона
Вдовицата на Мето Илиенски е единствена наследница на милионите му

Поради несъвършенството на законодателството ни подобна врътка е напълно легална, макар и много далече от морала. Данъчната врътка е реализирана от фирмата „Еволющън Естетикс“, чийто основател е Яна Методиева. Чрез нея висаджийската вдовица отвори преди десетина години свръхлуксозно студио за красота в един от столичните молове. При откриването му гордата собственичка заяви амбицията да засенчи в бизнеса самата Мая Илиева.

Работата на салона обаче така и не потръгва. Капак на фалита слага пандемията, която затвори стотици бизнеси. Така фирмата на Методиева натрупва задължения и данъци към държавата за стотици хиляди левове. И вместо да се разплати с парите от наследството си, Яна решава да прехвърли фалиралата си фирма на младеж от Варна с незавидно финансово състояние.

Източник: „Уикенд“