В цялата им партия няма човек за там

Лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева разкри причината, поради която ПП („Продължаваме промяната“) прави всичко по силите си да избута Бойко Рашков от МВР.

Според нея зад това се крие користна цел и тя е, че поставяйки го начело на КПКОНПИ, те ще могат да вземат поста вътрешен министър за себе си. В същото време те гласят това място да се заеме от председателя на парламентарната им група Андрей Гюров.

Татяна Дончева разкри причината ПП да избута Рашков от МВР

Това стана ясно от разкритията, които Татяна Дончева направи днес в ефира на Би Ти Ви.

Тя е категорична, че няма абсолютно никаква логика човек като Бойко Рашков да бъде поставен начело на такава „пробита“ институция, каквато е КПКОНПИ.

Така или иначе обаче партията на Кирил Петков трябвало да намери къде да го намести, за да може да освободи поста на вътрешен министър за своя човек.

По повод предложението именно Рашков да оглави комисията, Татяна Дончева отбеляза, че това е било една импровизация на ПП.

Категорична е, че КПКОНПИ по никакъв начин не може да замести прокуратурата и в този ред на мисли, управляващите си губят времето с глупости.

В заключение посочи, че разпространява този слух, след като го е научила от достоверен източник и призова онези, които смятат, че не е достоверен, да го опровергаят.

Източник: blitz.bg