Заради нея последната й роля остава неизиграна

78-годишната актриса Цветана Манева е измъчвана от коварно заболяване.

След като навръх 24 май тя получи награда „Аскеер“ обяви, че слиза от сцената. Тази новина попари всичките й почитатели. Това се случи два месеца след планираната, но несъстояла се премиера в Народния театър.

Коварна болест измъчва Цветана Манева

Поради тази причина Цветана Манева никога няма да изиграе последната си роля пред театралната публика.

Решението за слизането й от сцената е едно от най-тежките, които й се е налагало да вземе някога в живота си.

Нейни близки разкриват, че диагнозата й е толкова страшна, че актьорските изяви вече не били по силите й.

Именно болестта й стана причина да се провали премиера в Народния театър, по която работили едни от най-изявените имена в арт средите.

Тя е сред малцината, чиито изяви на екран са също толкова силни, колкото и живите представления на театралната сцена. Нещо повече – с годините ангажиментите й не само, че не намалявали, а дори напротив – увеличавали се.

Припомняме, че в процеса на работата по спектакъла премиерните дати бяха изместени за края на месец март и началото на април. На 11 март обаче Народният театър обяви, че премиерата се отменя. Като причина бяха посочени временни здравословни проблеми. Последната роля на Цветана Манева в „Тъгата на кралицата“ ще остане неизиграна, въпреки, че възрастта й е направо младежка спрямо покойната Стоянка Мутафова, която напусна този свят на 97 години и бе на сцената почти до последния си дъх.

Източник: Уикенд