Журналистите от БНТ се опасяват, че лошият нрав на евентуалния им шеф Венелин Петков ще се стовари на главите им

Слуховете за лошия характер на Венелин Петков отдавна са излезли от средите на Би Ти Ви и упорито пълзят из другите големи медии. Новинарят е спряган като най-вероятният нов генерален директор на БНТ и това хвърля в ужас журналистите в държавната медия.

Те отдавна са чували историите как Венелин Петков в пристъп на гняв в нюзрума замеря с пепелник колежка, как обижда подчинените си и ги нарича тъпаци, идиоти, глупаци и неграмотници.

Говори се, че след като хвърлил пепелник по репортерка в нюзрума пред смаяните погледи на колеги, ръководството на медията взело мерки да потуши напрежението. На младата журналистка било платено солидно обезщетение,  а Петков бил принудан да посещава психотерапевт, който да му помага при овладяването на гневните изблици.

В БНТ се страхуват от Венелин Петков
Венелин Петков със съпругата си Маданска

Всичко това обаче било до време и терорът в редакцията на Би Ти Ви продължил. Петков бил благосклонен само към бившата си любима Гена Трайкова и военната репортерка Габриела Наплатанова, която сега пък е член на СЕМ и му осигурява сигурен глас за директорския стол на БНТ.

„Какво да очакваме? Да ни замеря с пепелници и химикалки ли? Или да затрие Златния фонд?“ – питат журналисти и редактори от държавната телевизия. Те са убедени, че ако Венелин Петков бъде избран за директор, конфликтите в медията ще станат ежедневие.

Източник: „Уикенд“