Бъдете особено внимателни в случай, че вече сте там

Хората, които краят планове да отскочат за кратка почивка до Гърция през уикенда, трябва да са наясно, че там ще е много страшно.

Местните власти отбелязват, че силите на Гражданска защита, полиция и пожарна, са в повишена готовност.

Причината за това е очакваното рязко влошаване на времето от днес. Както вече стана ясно на много места се очакват силни валежи и дори морски бури. Всичко това ще ни донесе средиземноморския циклон „Ганезис“, който през следващите два дни преминава през Гърция.

Внимание! Този уикенд в Гърция ще е много страшно!

Медиите не спират да предупреждават и да дават съвети как хората да се предпазят от вероятните опасности, предизвикани от очакваните метеорологични явления.

В извънредно обръщение бяха приканени всички, които живеят на приземните етажи да преградят входните си врати и да затворят добре прозорците си, тъй като в противен случай рискуват да се наводнят, отбелязва БНТ.

Освен това в извънредните съобщения се предупреждават хората да не преминават по наводнени улици. Ако пътуването не е крайно наложително да го отложат във времето. В случай, че не може да бъде отложено, задължително да се запознаят с разпорежданията на полицейските власти към момента на тръгването им.

Туристите в никакъв случай да не ходят на плаж, щом стане ясно, че циклонът наближава. Според синоптиците бурята ще обхване северната част на Гърция и островите в Егейско море.

При евентуален риск ще бъде спряно и движението на фериботите.

Източник: blitz.bg