Кирил Петков и Асен Василев отрязали и общините в бюджета: Ние решаваме проблемите на хората! (Още разкрития)

сн. Фейсбук
0

Премиерът Кирил Петков и финансовия министър отрязали и помощите за общините, с мотива, че така помагат на хората

По разбити улици от третокласната и четвъртокласната пътни мрежи ще продължават да пътуват гражданите на България, имали нещастието да живеят в малки населени места, или притежаващи имоти в такива. По неподменена водопреносна мрежа ще се доставя и вода със съмнително качество, тъй като в актуализацията на бюджета са били отрязани не само парите за пътища, но и тези за ВиК ремонти, които са били предвидени за общините. Регионалният министър в оставка Гроздан Караджов направи още разкрития, с които шокира обществото.

В същото време от правителствения профил в социалните мрежи продължават упорито да твърдят, че актуализацията на бюджета е в помощ на хората и те се стремят да продължават да решават възможно най-ефективно проблемите им. Съдейки по последните събития, правителството толкова ефективно помага, че два от водещите приоритети на държавата остават висящи.

Един от най-сериозните проблеми с които се сблъскват абсолютно всички общини в България, включително и Столична община, са неподдържаните пътища от третокласната и четвъртокласна пътни мрежи. Предвид обстоятелството, че пандемията масово принуди българите да се изнесат именно в малките населени места. А много от тях трайно се установиха да живеят там. При тези обстоятелства обновяването на четвъртокласните пътни мрежи се превърна в един доста наболял проблем за всички регионални центрове. И въпреки че поддръжката им е ангажимент на общините, по-малките от тях разчитат на държавата, тъй като нямат необходимия ресурс за подобни ремонти. И именно тук се появява параграф 22, където вместо майка, държавата се превръща в мащеха за общините.

Гроздан Караджов отправи тежки обвинения срещу Кирил Петков и Асен Василев сн. Интернет
Гроздан Караджов отправи тежки обвинения срещу Кирил Петков и Асен Василев сн. Интернет

Има достатъчно лостове и механизми за оказване на обективен и независим контрол, за да се следи как се изразходват парите, както и да се инспектират технически, физически и финансово заявените суми за нуждите на общинските центрове. Вместо това обаче, финансовият министър тегли нови 10 милиарда, харчи незнайно къде 9 милиарда, а вицепремиерът Корнелия Нинова не много успешно се опитва да спаси авторитета си, както и този на потъващото правителство, опитвайки да намери адекватни обяснения на действията им. И в същото време да защити собствената си партия от техните грешки.

сн. Фейсбук
сн. Фейсбук

Източник: Нова

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.