Не е изключено да се окаже, че е „самоубит“

Скандални разкрития около смъртта на Веселин Петров от Черноморец, по-известен като Весо Бургазата, видяха бял свят.

Припомняме, че семейството му го обяви за безследно изчезнал в неделя, а два дни по-късно трупът му бе открит виснал на дърво.

При все, че според официалната версия на криминалистите смъртта на Весо Бургазата е настъпила в резултат на „самоубийство чрез обесване“, тепърва ще бъдат разследвани причините, поради които здравенякът е посегнал на живота си. Освен това до момента не е установено по категоричен начин, че той сам си е сложил въжето.

Кела ли стои зад смъртта на Весо Бургазата?

Само няколко часа, преди трупът му да бъде открит провисен на дървото, майка му и брат му Здравко заявили категорично, че той не може да посегне на живота си.

Според тях, Весо Бургазата е бил похитен и „самоубит“. Заради това те не вярват на версията на криминалистите за самоубийство.

Основната причина, която поражда съмненията им за това, че е „самоубит“ е фактът, че предишната вечер съпругата му заминала за София. Това означава, че 7-годишната им дъщеричка била поверена изцяло на неговите грижи. Те са категорични, че Весо не би оставил сама дъщеря си при условие, че е поверена на него. Ако е смятал да слага край на живота си, според неговите близки вероятно би го направил с пистолет и то в момент, когато детето му не е само с него.

От близкото му обкръжение обаче издават неизвестен факт – в последно време Бургазата не се разбирал с жена си и изпаднал в тежка депресия. Двамата много пъти се разделяли, след което отново заживявали заедно.

Според някои, заминаването на жена му за София е предхождано от тежка семейна свада.

Освен това в последно време поради множеството проблеми често пъти прибягвал до наркотици, които може да са отключили психически отклонения и да са го подтикнали към Отвъдното.

За никого не е тайна, че Весо Бургазата има дълго криминално досие. Това, което мнозина не знаят е фактът, че винаги се измъквал с минимални присъди за извършените престъпления.

Както вече стана ясно миналата година той отново бил прибран зад решетките заради побой и изнудване за 100 хиляди евро на созополския бизнесмен с Константин Ралев, близък до Румен Анастасов – Козела. Всичко това било записано с камери, монтирани от потърпевшия.

Бургазата обаче бил освободен наскоро под предлог, че не е обществено опасен. Според мълвата, свободата му струва 30 хиляди евро рушвет.

Всеизвестен е фактът, че Бургазата и брат му Здравко имат солиден строителен бизнес. Това, което носи мълвата в курортното градче е, че неофициален партньор им е страховитият гангстер от Бургас – Пламен Дишков – Кела, с когото през миналото лято започнали общ лихварски бизнес. В този ред на мисли се появиха подозрения, че той може да стои зад смъртта му.

Източник: Уикенд