Рашков е екзистенциална заплаха за ДПС, ГЕРБ и ИТН

Политологът Димитър Ганев разкри как ПП правят опити да се спасят.

На практика обаче, за да получат отново мнозинство, е нужно някой да ги подкрепи в парламента.

И тук възниква въпросът дали някоя от формациите в опозицията ще ги подкрепи след множеството хвърлени оставки, категоричен бе той.

Димитър Ганев разкри как ПП правят опити да се спасят и…

Според него първото нещо, на което се надяват ПП е разцепване на ИТН. Той обаче подчертава, че за момента не вижда такива сигнали. Другият вариант са им ДПС, ГЕРБ и „Възраждане“, но изрази съмнение, че след последната половин година някой от тях ще подкрепи кабинета им. За никого не е тайна, че те бяха твърда опозиция.

Журналистът Петко Георгиев пък допълва политолога, че вътрешният министър Бойко Рашков е екзистенциална заплаха за ДПС, ГЕРБ и ИТН и означава „редица житейски проблеми“

Той не крие, че моментът с оттеглянето на Слави от правителството е очакван още от създаването му.

Журналистът подчертава, че няма реален аргумент за Македония. Освен това българите бяха лъгани в продължение на три десетилетия, че руският газ няма алтернатива, а такава в крайна сметка се намери. Въпросът тук обаче е дали сегашното управление ще доживее газовата връзка с Турция.

Георгиев е на мнение, че тази политическа атака е завоалирана по всевъзможни начини. Целта й е от управлението да бъдат махнати двама души. Той прогнозира, че след случилото се или ще бъде съставен франкенщайнски кабинет или пък такъв ще бъде съставен след избори.

Ганев на свой ред посочва, че е трудно да се прогнозира как би изглеждал следващият парламент. Той обаче прогнозира, че след евентуални избори, ако бъде съставена коалиция, то тя нито ще е с по-малко конфликти, нито ще е по-лесна, нито пък по-малко пъстра.

Източник: blitz.bg